Προς: Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.                                                                                                                                                                                          Θεσσαλονίκη 03 Νοε 2022

                                                                                                                                                                                                                          Α.Π.: 378/2022

 

Κοιν : Βουλευτές Θεσσαλονίκης

           ΦΣΘ

                                                    

Θέμα: Αναστολή επι Πιστώσει χορήγησης Φαρμάκων

Σχετ : α. Έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Θεσσαλονίκης ΑΠ 301/2022 14 Ιουν 2022

           β. Έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Θεσσαλονίκης ΑΠ 305/2022 29 Ιουν 2022

           γ . Έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Θεσσαλονίκης ΑΠ 315/2022 18 Ιουλ 2022

         

  1. Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Θεσσαλονίκης ως ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του στρατιωτικού προσωπικού που υπηρετεί στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης με έγγραφα της (α , β και γ σχετικό ) ενημέρωσε για  την  αναστολή χορήγησης φαρμάκων στους συνάδελφους μας του ΣΞ και της ΠΑ από τον ΦΣΘ , λόγω  περικοπής άυλων συνταγών συνάδελφων μας , οι οποίες είχαν εκτελεστεί από φαρμακεία της Θεσσαλονίκης αλλά η συνταγογράφηση έγινε από ιδιώτες ιατρούς και όχι από Στρατιωτικούς .

          

  1. Από της 1 Ιουλ 2022 έχει ανασταλεί η χορήγηση φαρμάκων στα στελέχη του Στρατού Ξηράς στην Θεσσαλονίκη , στους συνάδελφους μας της Πολεμικής Αεροπορίας έχει ανασταλεί από 1 Αυγ 2022 ,είναι απαράδεκτο να τίθενται σε ομηρία οι συνάδελφοι μας και οι οικογένειες του .
  1.  Μετα από ερωτήσεις που έγιναν στην βουλή των Ελλήνων επιώ του θέματος , ο ΥΦΕΘΑ απάντησε ότι οι παραπάνω συνταγές δεν θα πληρωθούν ως παράτυπες , χωρίς όμως να δίνει λύση .
  1.  Το στρατιωτικό προσωπικό της Θεσσαλονίκης μπορεί να εκτελέσει συνταγές για τους ιδίους και τα μέλη των οικογενειών τους στα 2 Στρατιωτικά φαρμακεία της θεσσαλονικείς που στεγάζονται στους χώρους του 424 ΓΣΝΕ και στο Πρώην 424 ΓΣΝΕ και λειτουργούν όμως Δευτερά έως Παρασκευή και μόνο εργάσιμες ώρες . Η άλλος τρόπος είναι αν και εφόσον το φαρμακείο εκτελέσει την συνταγή (υπήρξαν περιπτώσεις άρνησης ) , το στέλεχος να πληρώσει όλο το ποσό , επιβαρύνοντας το ήδη μειωμένο οικογενειακό προϋπολογισμό και να ακολουθήσει μέσω της μονάδας του την χρονοβόρα διαδικασία μέσω δαπάνης για να του επιστραφεί το επιπλέον ποσό που κατέβαλε σε χρονικό διάστημα που μπορεί να φτάσει έως και 6 μήνες .
  1. Με τον χειμώνα προ των πυλών , η αντιμετώπιση του Στρατιωτικού προσωπικού ως πολίτων Β΄ κατηγορίας ,ενός προσωπικού που έχει βάλει πλάτη οπού και όταν χρειάστηκε , που ανέλαβε πάρεργα άλλων υπουργείων χωρίς αποζημίωση , βρίσκει τα στελέχη σε μια δυσχερή και άδικη κατάστασή , καλούμε την πολιτική μας ηγεσία να λύσει άμεσα το πρόβλημα που δημιουργήθηκε χωρίς να φέρει ευθύνη η πλειοψηφία του προσωπικού .

          

  1.      Χείριστης Θέματος : Ανθλγός(ΠΒ) Όρκας Στέργιος  τηλ.6947849508

                                     

  1.        Παρακαλούμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) και τους Βουλευτές Θεσσαλονίκης όπου κοινοποιείται το παρόν έγγραφο όπως προβούν στην κατά την κρίση τους  ενέργειες προκειμένου να λυθεί άμεσα το πρόβλημα .

          

Για το

Διοικητικό Συμβούλιο

                   Ο                                                                                           Ο

             Πρόεδρος                                                                        Γενικός Γραμματέας

     Αθανάσιος Σαρρής                                                                Όλγα Κοντελίδου

     ΕΠΟΠ Επχίας(ΠΒ)                                                             ΕΠΟΠ Λοχίας(ΝΟΜ)