Συνέντευξη στο enoplos.gr έδωσε ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Θεσσαλονίκης Σπύρος Κυριακόπουλος με αφορμή το νέο νομοσχέδιο του ΥΠ.ΕΘ.Α το οποίο δεν έχει συμπεριλάβει καμία διάταξη για τους Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.) παρόλα τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζητούν άμεσες λύσεις.ΕΡ: κ. Κυριακόπουλε σας καλωσορίζουμε στο enoplos.gr είστε ο Προέδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Θεσσαλονίκης , Μέλος του Δ.Σ. της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. και Γραμματέας θεμάτων ΕΠ.ΟΠ.
 
ΑΠ: Πράγματι έχω τιμή να ηγούμαι του Δ.Σ. μιας από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές ενώσεις πανελλαδικά σε αριθμό μελών, καθώς και ως εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της ομοσπονδίας μου έχουν ανατεθεί τα καθήκοντα του Γραμματέα Θεμάτων ΕΠ.ΟΠ..
 
ΕΡ: Κατατέθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προς ψήφιση  ένα πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ . απ’ ότι είδαμε , δίνεται λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με τον Ν.445/1974 και αφορά τις αποστρατείες των υπαξιωματικών – Ανθστων . Το νομοσχέδιο όμως δίνει λύση μόνο για τους υπαξκους προελεύσεως Ε.Μ.Θ. και αφήνει εκτός τους Υπαξκους προελεύσεως ΕΠ.ΟΠ..
ΑΠ: Καταρχάς θα ήθελα να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Ν.445/1974 αφορά και  τους ΕΠ.ΟΠ. και αυτό γιατί υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που διατυμπανίζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  και επηρεάζουν άλλους συναδέλφους για το αντίθετο . Το εν λόγω νομοσχέδιο το οποίο φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση καλλιεργεί το αίσθημα ανασφάλειας και αδικίας στις τάξεις των ΕΠ.ΟΠ. . Ενός θεσμού που μετράει 17 χρόνια στις Ένοπλες Δυνάμεις και αποτελεί την ραχοκοκαλιά του Στρατεύματος.
ΕΡ: Εσείς ως Γραμματεία Θεμάτων ΕΠ.ΟΠ. έχετε καταθέσει προτάσεις προς την Ιεραρχία μέσω της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
ΑΠ: Εγώ ως Γραμματέας Θεμάτων ΕΠ.ΟΠ. μαζί με τους τομεάρχες μου Αθανάσιο Σαρρή και Κατερίνα Κιουρτσιδου καταθέσαμε τις προτάσεις μας προς την Ομοσπονδία και με επικεφαλής τον Προέδρο της Ομοσπονδίας Δημήτρη Ρώτα θα δώσουμε την μάχη στην βουλή προκειμένου και οι ΕΠ.ΟΠ. να συμπεριληφθούν στο εν λόγο νομοσχέδιο .
 
ΕΡ: Ποια τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΕΠ.ΟΠ..
ΑΠ: Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα όπως σας ανέφερα παραπάνω είναι ο Ν.445/1974 διότι βάζει σε ομηρία πάνω από 20.000 συναδέλφους με τις οικογένειες τους , ψηλά στην λίστα των προβλημάτων είναι και ένα θέμα ταμπού που δεν έχει συζητηθεί ακόμα είναι το βαθμολογικό . Επίσης υπάρχουν θέματα όπως η αναγνώριση Πτυχίων Α.Ε.Ι. –Α.Τ.Ε.Ι. , Έλλειψη ικανού αριθμού Σ.Ο. ΕΠ.ΟΠ. και η μη συμμετοχή ΕΠ.ΟΠ. σε σχολεία γενικού στρατιωτικού ενδιαφέροντος . Η Γραμματεία ΕΠ.ΟΠ. πέρσι ξεκίνησε από την Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ροδου τις ενημερώσεις των ΕΠ.ΟΠ. και το επόμενο διάστημα θα μεταβεί και σε άλλες περιοχές προκειμένου να καταγράψει και να προωθήσει λύσεις προβλημάτων ΕΠ.ΟΠ. προς την Ομοσπονδία.