Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Θ.) , σε συνέχεια της ανακοίνωσης (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), ενημερώνει τα μέλη της για την νομική διεκδίκηση, μέσω δικαστικής αγωγής  της ειδικής αποζημίωσης Νυχτερινής Απασχόλησης άρθρ. 127 Ν.4472/2017

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Ειδική αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης, υπολογιζόμενη σε ποσό 2,77€ ανά ώρα, περιόδου 1.1.2020 έως 31.12.2021

.

ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΩΓΗΣ

20 ΕΥΡΩ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ (ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ)

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΤΗΘΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΑΙ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ  ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΜΗ ΜΕΛΗ

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 15:00-18:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ 424 ΓΣΝΕ

ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΕΛΜΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΛεωφ. Βασ. Αμαλίας 48, 10558, Αθήνα, 210.3232324 210.3232327Προς:το Διοικητικό Συμβούλιοτης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.)Αθήνα, 20Ιανουαρίου 2022Θέμα: «Διεκδίκηση της ειδικής αποζημίωσης νυχτερινής εργασίας άρθρου 127 Ν.4472/2017για όσους δεν έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενες διεκδικήσεις».Κατόπιν αιτήματος της Ομοσπονδίας σας και λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των μελών σας,μετά και την δημοσίευση των πρώτων αποφάσεων επί του θέματος,με την παρούσα σας ενημερώνουμε για τη διαδικασία διεκδίκησης της ειδικής αποζημίωσης νυχτερινής εργασίαςγια μέλη που δενείχαν συμμετάσχει σε προηγούμενες διεκδικήσεις νυχτερινών(νέες Ενώσεις της ΠΟΜΕΝΣ, νέα μέλη, μέλη που δεν συμμετείχαν στο παρελθόν κλπ).Λόγωτης διετούς παραγραφής των αξιώσεων υπαλλήλων κατά του Ελληνικού Δημοσίου, τα μέληαυτά πουδεν συμμετείχαν σε προηγούμενες διεκδικήσεις, μπορούν σήμερα να διεκδικήσουν με ασφάλεια μόνο την τελευταία διετία (1.1.2020 έως 31.12.2021). [Επισημαίνουμε ότι ηπαρούσα διεκδίκηση ΔΕΝ αφοράόσους συμμετείχαν σε διεκδίκηση των ετών 2019 και 2020,είτε μέσω του γραφείου μας είτε μέσω άλλων δικηγορικών γραφείων. Τα στελέχη αυτά θα μπορούν να συμμετάσχουν σε μεταγενέστερη διεκδίκηση, εφόσον απαιτηθεί, που θα καλύπτει τα έτη 2021 και 2022].Αναλυτικά, η παρούσα διεκδίκηση έχει ως ακολούθως:Αντικείμενο διεκδίκησης: ειδική αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης, υπολογιζόμενη σε ποσό 2,77€ ανά ώρα, περιόδου 1.1.2020έως 31.12.2021.[Κατ’ εξαίρεση, αν κάποιος στο παρελθόν είχε

υποβάλει αίτηση προς την Υπηρεσία με την οποία, εκτός από τον αριθμό των υπηρεσιών, ζητούσε ρητώς και την καταβολή του ποσού και ανέφερε ότι την υποβάλει με σκοπό την διακοπή της παραγραφής, μπορεί να μας προσκομίσει την εν λόγω αίτηση ώστε να διαπιστωθεί αν δύναται σήμερα να διεκδικήσει προγενέστερα διαστήματα].Επικουρικά (για όσους το δικαιούνται), επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων περιόδου 1.1.2020έως 31.12.2021, υπολογιζόμενο σε κατ' αποκοπήν ποσό ανά μήνα (59€ ανά μήνα, σύμφωνα με τις συνταγματικά ανεκτές διατάξεις του Ν.3205/2003, πριν τις αντισυνταγματικές περικοπές των Ν.4093/2012 και 4307/2014).Συμμετοχή στη διεκδίκηση: Μπορούν να συμμετέχουν όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που αποδεδειγμένα έχουν εργαστεί νυχτερινές ώρες το ανωτέρω χρονικό διάστημα. Για την επικουρική βάση, όσα στελέχη υπηρετούσαν σε μονάδες για τις οποίες καταβαλλόταν επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων με το προγενέστερο μισθολόγιο.[Επισημαίνουμεκαι πάλιότι στην παρούσα διεκδίκηση ΔΕΝ μπορούν να συμμετάσχουν όσοι συμμετείχαν σε διεκδίκηση των ετών 2019 και 2020,είτε μέσω του γραφείου μας είτε μέσω άλλων δικηγορικών γραφείων, καθόσον θα υπάρξει ζήτημα αλληλεπικάλυψης μέρους των χρονικών διαστημάτων.Τα στελέχη αυτά θα μπορούν να συμμετάσχουν σε μεταγενέστερη διεκδίκηση, εφόσον απαιτηθεί, που θα καλύπτει τα έτη 2021 και 2022].Ύψος διεκδικούμενου ποσού: 2,77€ Χ ώρες νυχτερινής εργασίας, επικουρικά ποσό 1.416€.Κόστος διεκδίκησηςμέχρι έκδοσης απόφασης στον πρώτο βαθμό (συμπεριλαμβανομένης αμοιβής, ΦΠΑ και εξόδων): 20€ ανά άτομογια τα μέλη των α’ βάθμιων Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ.* σημείωση: ενόψει του ύψους της διεκδίκησης, που κατά κανόνα δεν υπερβαίνει τις 3.000€, δεν χωρεί έφεση, σύμφωνα με όσα ισχύουν δικονομικά σήμερα. Ως εκ τούτου οι πρωτόδικες αποφάσεις είναι συγχρόνως και τελεσίδικες.Ηοργάνωση της διαδικασίας γίνεταιαποκλειστικάμέσω των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων, ως ακολούθως:-Επιβάλλεται να κατατεθούν άμεσααιτήσεις για τη βεβαίωση των ωρών νυχτερινής εργασίας 2020και 2021, σύμφωνα με σχετικό υπόδειγμά μας, και τα μέλη να κρατήσουν αντίγραφο της αίτησης και του αριθμού πρωτοκόλλου.-Μόλις χορηγηθούν οι βεβαιώσεις για τα έτη 2020και 2021, μπορεί να αρχίσει η συλλογή των δικαιολογητικών και λοιπών εντύπων. Συγκεκριμένα θα χρειαστούν, για κάθε ενδιαφερόμενο, τα ακόλουθα έγγραφα έντυπα -δικαιολογητικά: