Τη σημερινή ημέρα, που η Ορθοδοξία εορτάζει με λαμπρότητα τα Εισόδια της Θεοτόκου.

Tο Έθνος μας τιμά την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην Πατρίδα. Μνημονεύουμε τους αμέτρητους ήρωες, που με πατριωτισμό και αυτοθυσία έδωσαν το πολυτιμότερο αγαθό, τη ζωή τους, για τα ιδανικά και τις αξίες του Ελληνικού Έθνους.

Τιμούμε την Προστάτιδα των Ενόπλων Δυνάμεων, την Υπέρμαχο Στρατηγό, υπό τη σκέπη της οποίας οι πρόγονοί μας υπερασπίστηκαν με περίσσεια γενναιότητα και θάρρος, τα ιερά και όσια της πατρίδας μας.

Σ’ αυτή τη διαδρομή της σύγχρονης ιστορίας του Έθνους μας, τη γεμάτη αγώνες, η ελευθερία της Πατρίδας και η πίστη της Ορθοδοξίας, αποτέλεσαν έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες και βαθιά ριζωμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Να θυμόμαστε πάντα, από κάθε θέση και αν υπηρετούμε, ότι υπερασπίζόμαστε τις θεμελιώδεις αξίες τους Έθνους, την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, ενάντια όποιον επιβουλεύεται τα εθνικά μας συμφέροντα και επιθυμεί να ανατρέψει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Αυτό, το αποδεικνύουμε καθημερινά, με την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας απέναντι στις προκλήσεις, από όπου και αν αυτές προέρχονται.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης έυχεται σε όλο το Στρατιωτικό Προσωπικό , Χρόνια Πόλλα η Παναγία να βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους και να προστατέυει αυτούς και τις οικογενειές τους.